دانشجوی کارشناسی گروه ارتباطات اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
چکیده
هویت در عصر جهانیشدن معنای چند پارهای است که مفهومی نسبی دارد. سردرگمی، تردید و اضطراب از پیامدهای چند پاره شدن هویت در عصر جدید است. در این مقاله ، با رویکرد خاصگرایی فرهنگی، نشانههای خاصگرایی فرهنگی در فضای مجازی و در قالب وبلاگ مطالعه میشود. در این مقاله دادهها با روش کتابخانهای و جستجوی اینترنتی جمع آوری شدهاند. خاصگرایی فرهنگی در پی بازسازی هویت به شکل سنتی عمل میکند. طرد جهانیشدن، تاکید بر سرزمین, بازسازی روایت تاریخی، تشکیل جماعتهای منسجم، متمایز شدن از دیگران و تاکید بر مطلقگرایی ویژگیهای خاصگرایی فرهنگی است. با توجه به اهمیت فضای مجازی در زندگی دو فضایی و اهمیت این فضا در دریافت اطلاعات، همچنین با توجه به این که قالب وبلاگ یکی از زمینههای پرطرفدار در فضای مجازی است که ویژگیهای منحصر به فردی از جمله ایجاد ارتباط غیر رسمیبا مخاطب و امکان نگارش به وسیله هر نویسنده ای با هر سطح سواد و تحصیلات (اگر چه میتواند حوزه ای کاملا تخصصی باشد ودرین صورت کارایی بیشتری دارد) و در هر موضوعی را دارد، نشانههای خاصگرایی فرهنگی را در فضای مجازی و در قالب وبلاگ مطالعه میکنم. وبلاگها با روش نمونه گیری ساده و تصادفی، براساس فهرست وبلاگهای مربوط به سفر و جهانگردی در بلاگفا انتخاب شدهاند. این مقاله نمودهای مختلف خاصگرایی را شرح میدهد و نشان میدهد که این نمودها با فراوانی بالایی در نگارش وبلاگهای قومیتی، وجود دارند. این موضوع نشان میدهد که فضای مجازی در رفع مشکلات بحران هویت و ساختن هویتهایی با ویژگیهای منحصر به فرد نقش دارد.
احمدی, فهیمه. (1389). مطالعه نمودهای خاصگرایی فرهنگی : راهی برای مبارزه با بحران هویت در وبلاگهای ایرانی. مجله جهانی رسانه - نسخه فارسی, 5(1), -.
MLA
فهیمه احمدی. "مطالعه نمودهای خاصگرایی فرهنگی : راهی برای مبارزه با بحران هویت در وبلاگهای ایرانی", مجله جهانی رسانه - نسخه فارسی, 5, 1, 1389, -.
HARVARD
احمدی, فهیمه. (1389). 'مطالعه نمودهای خاصگرایی فرهنگی : راهی برای مبارزه با بحران هویت در وبلاگهای ایرانی', مجله جهانی رسانه - نسخه فارسی, 5(1), pp. -.
VANCOUVER
احمدی, فهیمه. مطالعه نمودهای خاصگرایی فرهنگی : راهی برای مبارزه با بحران هویت در وبلاگهای ایرانی. مجله جهانی رسانه - نسخه فارسی, 1389; 5(1): -.